Kip Curry

Bereiding

  • 1

    Rijst opzetten, en gaar koken/stomen. Meteen een stevige braad of stoofpan op het vuur zetten, klontje boter / scheutje olie er in doen en opwarmen.
  • 2

    Vlees in blokjes snijden, peper en zout er over doen, en in de pan aanbraden.
  • 3

    Uien en gember schillen en in stukjes snipperen, toevoegen aan de pan, glazig fruiten.
  • 4

    Tomaten in stukjes snijden en er bij doen, samen met de knoflook, cardamon, kruidnagel kaneel. komijn en koriander.
  • 5

    Goed door elkaar roeren en op zacht vuur laten aan stoven zo'n 10 minuten. Voeg daarna water (of bouillon) toe tot alles onder staat, en laat de curry met het deksel schuin op de pan verder sudderen. Doe extra water erbij als het droog dreigt te koken.
  • 6

    Laat het nog zo'n 3 kwartier sudderen.