Oma’s appeltaart!

-
Klassieke appeltaart
-
keuken
Nederlands -
type gerecht
Snack -
type gerecht
Banket -
bereidingstijd
-
genoeg voor
8 personen
Ingrediënten
-
deeg
-
300gr. zelfrijzend bakmeel
-
100gr. suiker
-
1 ei
-
1 zakje vanille suiker
-
150 gr. boter
-
(1 eetl. melk)
-
Vulling
-
1 a 1 ½ kg goudreinetten
-
rozijnen
-
wat suiker
-
citroensap
-
kaneel
-
Afwerking
-
beetje melk en suiker
Er bij
vanilleijs en evt. slagroom
Bereiding
-
1
Oven voorverwarmen op 200 graden. -
2
Bakmeel, suiker, ei, en vanille suiker in een kom doen. Boter toevoegen en met twee messen klein snijden. Het deeg zo kort mogelijk kneden (evt. melk toevoegen). 2/3 van het deeg uitrollen tot ± ½ cm en daarmee de bodem en zijwand van een springvorm bekleden. Eventueel 10 min. voorbakken. -
3
Appel in stukjes snijden, en dan met de rozijnen, wat suiker, citroensap en kaneel in de springvorm doen. (Evt. nog wat custard erdoor doen.) Van de rest van het deeg een deksel maken. Wat melk en suiker mengen en erover kwasten. -
4
Van de rest van het deeg een deksel maken. Wat melk en suiker mengen en erover kwasten. -
5
In 30-45 min. in het midden van de voorverwarmde oven op 200/225 graden gaar laten worden. -
Eet smakelijk! Bewaren in de koelkast. Wordt na een paar dagen nog lekkerder.
Ingrediënten
deeg:
- 300gr. zelfrijzend bakmeel
- 100gr. suiker
- 1 ei
- 1 zakje vanille suiker
- 150 gr. boter
- (1 eetl. melk)
vulling:
- 1 a 1 ½ kg goudreinetten
- rozijnen
- wat suiker
- citroensap
- kaneel
afwerking:
- beetje melk en suiker
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bakmeel, suiker, ei, en vanille suiker in een kom doen.
Boter toevoegen en met twee messen klein snijden.
Het deeg zo kort mogelijk kneden (evt. melk toevoegen).
2/3 van het deeg uitrollen tot ± ½ cm en daarmee de bodem en zijwand van een springvorm bekleden. Eventueel 10 min. voorbakken.
Appel in stukjes snijdenen met de rozijnen, wat suiker, citroensap en kaneel in de springvorm doen.
(Evt. nog wat custard erdoor doen.)
Van de rest van het deeg een deksel maken.
Wat melk en suiker mengen en erover kwasten.
In 30-45 min. in het midden van de voorverwarmde oven op 200/225 graden gaar laten worden.
Eet smakelijk!
Bewaren in de koelkast. Wordt na een paar dagen nog lekkerder.
Duur
Ongeveer anderhalf uur.
Mijn reacties
Abonneren
RSS