Frisee salade

-
kroppen frisee sla
-
keuken
Franse keuken -
type gerecht
Bijgerecht -
bereidingstijd
10 minuten -
genoeg voor
5 personen
Ingrediƫnten
-
1 krop frisee (ook wel genaamd krulandijvie)
-
1 ei
-
1 theelepel mosterd
-
2 eetlepels wittewijn-azijn
-
zout en peper
-
4 eetlepels olijfolie
-
2 eetlepels fijngehakte bieslook
-
1 ons ontbijtspek
Er bij
Bereiding
-
1
snijdt de ontbijtspek in reepjes en bak die langzaam uit in een pannetje -
2
kook het ei (1 of 2) -
3
was en snijdt de frisee -
4
droog de sla in een slacentrifuge o.i.d. -
5
maak de dressing met mosterd, honing, wijnazijn zout/peper en olie -
6
meng de bieslook door de dressing -
7
drapeer de sla in een schaal en meng de dressing er doorheen -
8
strooi het fijngehakte ei over de dressing, en doe de uitgelekte spekjes daaqr weer overheen
Mijn reacties
Abonneren
RSS