Skip to main content

Gekookte rode kool

Bereiding

  • 1

    haal de buitenste bladeren van de kool
  • 2

    snij de kool in vieren
  • 3

    snij bij elk kwadrant de witte onderzijde binnenin onderaan weg
  • 4

    snij 2 of meer kwadranten in reepjes: dwars op het kwadrant
  • 5

    doe de gesneden kool in een ruime pan, vul de pan met een ruime bodem, en zet die op het vuur
  • 6

    voeg de kruiden toe: preper en zout en de laurierbladeren
  • 7

    breng de pan aan de kook en laat met een deksel er op 20 minuten doorkoken
  • 8

    schil ondertussen de appels en snij die in stukjes
  • 9

    kijk na 20 minuten hoeveel water er nog in de pan zit. als het meer is den een centimeter gooi dat meerdere dan weg (bewaar een beetje in reserve in een klein schaaltje)
  • 10

    voeg nu de appels toe, breng opnieuw aan de kook met het deksel op de pan
  • 11

    na een minuutje of vijf zijn de appels tot moes gekookt: voeg nu de azijn toe
  • 12

    voeg ook de suiker toe, en maak het maizenapapje aan
  • 13

    voeg het papje toe: voorzichtig het is snel te veel. je wilt de vloeistof in de pan lopend houden en niet als een stijve brei
  • 14

    roer alles goed door, laat nog even doorkoken en serveer in een mooie schaal
Laat reactieformulier zien