Tournedos Ville Lumière

Bereiding

  • Saus maken
  • 1

    laat de boter smelten in een sauspan
  • 2

    doe peper en zout op de kippelevertjes, en bak ze aan in de boter. Let op! stort een bakje kippelevers eerst in een (ijzeren) zeef boven een kom, en gebruik een houten lepel om zoveel mogelijk uitgetreden vocht te laten uitdruipen. Te natte kippelevers in je pan leveren erg veel spetters van vet en vocht op, vandaar.
  • 3

    gebruik een houten lepel om de levertjes los te roeren en in kleineren stukken te 'snijden'
  • 4

    maak de chanpignons schoon, snij ze in stukken en doe ze in de pan
  • 5

    als de chanpignons goed aangebakken zijn doe je 1 gesneden teentje knoflook in de pan
  • 6

    voeg de bouillon toe en laat vijf minuten inkoken
  • 7

    voeg dan de room en de madeira toe, en warm het geheel vorozicht op: de saus niet meer laten koken (sudderplaatje en klein vuur dus)
  • Biefstuk bakken
  • 1

    gebruik liefst een gietijzeren pan: die houdt het beste zijn hitte vast
  • 2

    leg de biefstuk ruim op tijd buiten de koelkast (1 uur vantevoren)
  • 3

    zout en peper de biefstukken vlak voordat je ze bakt
  • 4

    smelt de blueband
  • 5

    bak de biefstukken 1 voor 1
  • 6

    laat de biefstuk na het bakken 'rusten' in een verwarmde schaal (50 of 60 graden bij voorkeur)