Curry kabeljauw
-
keuken
Zuid-Amerika -
type gerecht
Hoofdgerecht -
bereidingstijd
1 uur -
genoeg voor
4 personen
Ingrediƫnten
-
300 gram garnalen
-
400 gram kabeljauw
-
2 citroenen
-
1 middelgrote winterpeen
-
2 tenen knoflook
-
4 ingelegde groene pepers of 1 theelepel sambal
-
2 rode (punt)paprika's
-
2 kleine uien
-
5 tomaten
-
peterselie (evt. koriander)
-
1 eetlepel olijfolie
-
1 eetlepel paprikapoeder
-
1 blikje kokosmelk
Er bij
gemengde salade
aardappelpuree of gekookte rijst
Bereiding
-
1
leg de vis en de garnalen op een groot bord om te ontdooien en druppel er citroensap over -
2
snijd de uien, wortel en paprika's, en maak de teentjes knoflook schoon -
3
doe 1 eetlepel olie in een stoofpan en fruit daar de uien, wortel en paprika's in aan -
4
laat 5 tot 10 minuten zacht bakken en voeg er dan de tomaten, knoflook, pepers of sambal aan toe -
5
leg de vis en de garnalen op dit groenten bedje -
6
hak de peterselie en strooi die over de vis en garnalen -
7
giet de kokosmelk boven over de vis, leg een deksel op de pan en laat de vis zacht gaar stoven
Mijn reacties
Abonneren
RSS