Gehakt met spitskool en rijst

-
Spitskool met witte rijst en kerrie gehakt saus
© auteur
-
keuken
Nederlands -
type gerecht
Hoofdgerecht -
bereidingstijd
45 minuten -
genoeg voor
4 personen
Ingrediënten
-
Boter / Olie
-
3 uien
-
2 tenen knoflook
-
500 gram gehakt
-
1 theelepel komijnpoeder
-
1 eetlepel kerriepoeder
-
peper & zout
-
1 hand gewelde rozijnen
-
1 spitskool
-
bouillon
-
2 theelepels gemalen venkelzaad
-
gekookte rijst
Er bij
Bereiding
-
1
Boter en/of olie in de pan, gehakt met zout en peper bestrooien en aanbakken. -
2
Gesneden uien en geperste knoflook erbij doen en bakken. Voeg nu de komijn en kerrie toe. -
3
Na 10 minuten rozijnen inclusief welwater in de pan doen. Inkoken. Beetje suiker erbij doen. -
4
Ondertussen de rijst koken, en een grote pan met water aan de kook brengen. Het kokend water op smaak brengen met de venkelpoeder, zout en bouillonblok. -
5
Spitskool in repen snijden en kort in het kokend water doen; kwestie van minuten.
Ingrediënten
Bereiding
Boter en/of olie in de pan, gehakt met zout en peper bestrooien en aanbakken.Gesneden uien en geperste knoflook erbij doen en bakken.
Voeg nu de komijn en kerrie toe.
Na 10 minuten rozijnen inclusief welwater in de pan doen. Inkoken. Beetje suiker erbij doen.
Ondertussen de rijst koken, en een grote pan met water aan de kook brengen. Het kokend water op smaak brengen met de venkelpoeder, zout en bouillonblok.
Spitskool in repen snijden en kort in het kokend water doen; kwestie van minuten.
Opdienen.
Vergelijkbare recepten
Mijn reacties
Abonneren
RSS