Gehakt met spitskool en rijst

Ingrediënten

  • Boter / Olie
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper & zout
  • 1 hand gewelde rozijnen
  • 1 spitskool
  • bouillon
  • 2 theelepels gemalen venkelzaad
  • gekookte rijst

Bereiding

Boter en/of olie in de pan, gehakt met zout en peper bestrooien en aanbakken.Gesneden uien en geperste knoflook erbij doen en bakken.
Voeg nu de komijn en kerrie toe.
Na 10 minuten rozijnen inclusief welwater in de pan doen. Inkoken. Beetje suiker erbij doen.

Ondertussen de rijst koken, en een grote pan met water aan de kook brengen. Het kokend water op smaak brengen met de venkelpoeder, zout en bouillonblok.
Spitskool in repen snijden en kort in het kokend water doen; kwestie van minuten.

Opdienen.

gehakt, spitskool, rijst, kerriepoeder

  • Hits: 433