Gehakt met andijvie en aardappelpuree
-
keuken
Nederlands -
type gerecht
Hoofdgerecht -
bereidingstijd
een krap uur -
genoeg voor
4 personen
Ingrediënten
-
boter / olijfolie
-
2 uien
-
1 teen knoflook
-
500 gram gehakt
-
gemengde kruiden: tijm, rozemarijn, marjolein, nootmuskaat
-
bouilonblok
-
zout en peper
-
snuifje suiker
-
andijvie in repen gesneden
-
aardappelpuree met gehakte peterselie
Er bij
Bereiding
-
1
Schil de aardappels en kook ze. -
2
Maak boter heet in een braadpan braad gehakt en daarna ui en knoflook aan. Doe vervolgens kruiden, zout en peper en verkruimeld bouillonblok erbij. Roeren. -
3
Maak een pan met kokende bouillon, en pocheer daarin de andijvie: minutenwerk. -
4
Maak puree van de gekookte aardappelen, aangegroend met gehakte peterselie -
5
Zorg dat alles tegelijk klaar is, doe in drie schalen en zet op tafel.
Mijn reacties
Abonneren
RSS