Hongaarse gehaktschotel

-
Uit de kookrubriek van Hugh Jans in Vrij Nederland
-
keuken
Hongarije -
type gerecht
Hoofdgerecht -
bereidingstijd
Ongeveer 1,5 uur -
genoeg voor
4 personen
Ingrediƫnten
-
300 gram mager rundergehakt
-
peper en zout
-
100 gram champignons in plakken
-
2 uien middelgroot
-
1 eetlepel paprikapoeder
-
1 klein blik tomatensoep (of een pakje tomatensoep met 50% van het water)
-
boter of olie
-
4 aardappels in dunne schijven via de schaaf
-
1 eetlepel tomatneketchup (of 1 klein blikje tomatenpuree)
-
evt. geraspte kaas 1 of 2 in schijven gesneden tomaten
-
om op smaak te brengen: maggi en/of een bouillon blokje
Er bij
brood
groene salade
Bereiding
-
1
Boter of olie in de pan, gehakt aanbraden met de ui en de champignons. -
2
Voeg de soep er bij, en de kruiden: zout peper, maggi, paprikapoeder. Laten koken. -
3
Overscheppen in een vuurvaste schotel, en beleggen met de aardappelplakken. -
4
Zet de schotel nu 45 minuten in een matig hete oven (180 graden C). -
5
Haal de schotel na 45 minuten de schotel uit de oven, en beleg die met de plakken tomaat, de tomatenketchup en evt. de geraspte kaas. -
6
Terugzetten in de oven, en goudbruim laten kleuren (evt. onder de gril).
Vergelijkbare recepten
Mijn reacties
Abonneren
RSS