Hongaarse gehaktschotel

Ingrediënten

  • 300 gram mager rundergehakt
  • peper en zout
  • 100 gram champgnins in plakken
  • 2 uien middelgroot
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 klein blik tomatensoep (of een pakje tomatensoep met 50% van het water)
  • boter of olie
  • 4 aardappels in dunne schijven via de schaaf
  • 1 eetlepel tomatneketchup (of 1 klein blikje tomatenpuree)
  • evt. geraspte kaas
  • 1 of 2 in schijven gesneden tomaten
  • om op smaak te brengen: maggi en/of een bouillon blokje
er bij:
  • brood
  • groen salade

Bereiding

Boter of olie in de pan, gehakt aanbraden met de ui en de champignons. Voeg de soep er bij, en de kruiden: zout peper, maggi, paprikapoeder. Laten koken.
Overscheppen in een vuurvaste schotel, en beleggen met de aardappelplakken.
Zet de schotel nu 45 minuten in een matig hete oven (180 graden C).
Haal de schotel na 45 minuten de schotel uit de oven, en beleg die met de plakken tomaat, de tomatenketchup en evt. de geraspte kaas.
Terugzetten in de oven, en goudbruim laten kleuren (evt. onder de gril).

Eet smakelijk!

Bereidingstijd

Ongeveer 1,5 uur.

aardappel, gehakt

  • Hits: 439