Macaroni

Ingrediënten

  • 4 uien gesneden
  • 4 tene knoflook geperst
  • 200 gr dobbelstenen spek
  • 4 alurierblaadjes
  • 1/2 theelepel gedroogde dragon
  • 1 theel komijnpoeder
  • 1/4 theel nootmuskaat
  • zout & peper
  • 2 paprika's, in stukjes gesneden
  • 6 tomaten, geschild
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400 gr gehakt
  • italiaanse kruidenmix
  • 2 dcl rode wijn
  • 1 eetlepel suiker
  • geraspte kaas
  • macaroni
  • boter en olijfolie

Bereiding

Fruit spek, later de ui en knoflook in hete olijfolie. Het spek moet krokant worden en de ui geel. Voeg na een paar minuten de kruiden erbij.
Voeg de paprika en de tomaten toe, en de inhoud van een klein bilkje tomatenpuree. Zachtjes laten stoven met gesloten deksel. Maak de tomaten klein met ene houten lepel.
Bak het gehakt in een koekenpan rul, met toevoeging van de italiaanse kruyiden, peper en zout.
Voeg het gejakt bij het spek mengsel, en rore los met de rode wijn. Voeg suiker toe en laat nog doorstoven.
Kook ondertussen de macaroni.
Dien op met geraspte kaas ernaast.

Duur

1 uurtje

gehakt, pasta, Europa, tomaat

  • Hits: 502