Spaghetti

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 500 gram gehakt
  • peper & zout
  • 4 - 6 uien gesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • bleekselderij - 4 stengels
  • Italiaanse kruidenmix
  • wortel - 2 a 3 winterwortel / zakje waspeen, in stukjes gesneden
  • 2 kleine blikje tomatenpuree
  • 1 pakje tomatenstruif
  • 2 dl rode wijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel sambal
  • maggi-uit-de-fles en bouillonblokje
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • geraspte kaas
  • spaghetti

Bereiding

Braad het gehakt aan in een scheut olijfolie.
Doe de gesneden bleekselderij en de ui en later de geperste knoflook erbij. Kruid nu het mengsel met de Italiaanse kruiden: royaal, en laat het verder bakken. Roer af en toe!
Maak ondertussen de wortel schoon en snijdt die ik kleine blokjes.
Zet ook vast een grote pan met koud water op, en doe daar zout en de twee laurierblaadjes in.
Doe nu de wortelblokjes in de pan erbij.
Laat even aan-fruiten, en doe dan de tomatenpuree erbij: kort mee laten bakken, en dan met de wijn erbij los roeren tot een dunne saus.
Maak de saus op smaak met de suiker, mosterd, de maggi en de sambal. Doe nu de tomatenpulp erbij.

Ondertussen kookt je water: doe de spaghetti erin, en kook in 8 minuten gaar. Af en toe los roeren!
Doe nu gelijk ook de twee soeplepels paprikapoeder in de saus. De saus wordt nu ook dikker van consistentie. Als de saus te dik wordt doe je nog een scheutje wijn erbij.

Dien op als de spaghetti klaar is: afspoelen met heet water.
Zet als bijkruiders flesjes maggi en tabasco op tafel samen met geraspte kaas.

Duur

1 uurtje

gehakt, pasta, Europa

  • Hits: 451