Skip to main content

Hollandse Gehaktballen

Bereiding

  • 1

    doe het gehakt in een ruime schaal
  • 2

    snij een middelgrote uit in stukjes en voeg die toe aan de schaal
  • 3

    knijp een teentje knoflook uit in de schaal
  • 4

    breek een ei boven de schaal
  • 5

    voeg de panko toe
  • 6

    voeg de kruiden toe
  • 7

    kneed het mengsel in de schaal stevig door
  • 8

    zet een braadpan op middelhoog vuur met een klont of een paar lepels vetstof
  • 9

    draai vier of vijf gehaktballen
  • 10

    voeg de gehaktballen toe aan de pan
  • 11

    braad stapsgewijs alle kanten van de ballen aan, zet dan het vuur laag en een deksel schuin op de pan
  • 12

    draai geregeld de ballen
  • 13

    na een krap half uur voeg je een klein gesnipperd uitje toe, een theelepeltje sambal en een scheut water
  • 14

    laat dit 5 minuten zacht verder koken en maak zo de jus aan
Laat reactieformulier zien