Hollandse Gehaktballen

-
keuken
Hollands -
type gerecht
Hoofdgerecht -
bereidingstijd
45 minuten -
genoeg voor
4 personen
Ingrediƫnten
-
300 gram (runder)gehakt
-
1 middelgrote ui
-
1 teentje knoflook
-
1 ei
-
2 soeplepels panko (of paneermeel)
-
peper en zout
-
nootmuskaat
-
wat druppels maggi
-
1 theelepel sambal
-
1 kleine ui
Er bij
Gekookte rode kool
Gekookte aardappelen
Bereiding
-
1
doe het gehakt in een ruime schaal -
2
snij een middelgrote uit in stukjes en voeg die toe aan de schaal -
3
knijp een teentje knoflook uit in de schaal -
4
breek een ei boven de schaal -
5
voeg de panko toe -
6
voeg de kruiden toe -
7
kneed het mengsel in de schaal stevig door -
8
zet een braadpan op middelhoog vuur met een klont of een paar lepels vetstof -
9
draai vier of vijf gehaktballen -
10
voeg de gehaktballen toe aan de pan -
11
braad stapsgewijs alle kanten van de ballen aan, zet dan het vuur laag en een deksel schuin op de pan -
12
draai geregeld de ballen -
13
na een krap half uur voeg je een klein gesnipperd uitje toe, een theelepeltje sambal en een scheut water -
14
laat dit 5 minuten zacht verder koken en maak zo de jus aan
Vergelijkbare recepten
Mijn reacties
Abonneren
RSS