Skip to main content

Thaise kip

Bereiding

  • 1

    Rijst opzetten, en gaar koken/stomen. Meteen een stevige braad of stoofpan op het vuur zetten, klontje boter / scheutje olie er in doen en opwarmen.
  • 2

    Kipfilet in stukken snijden, zouten en pepere, en in de pan aanbraden. Uien schillen en in stukjes snipperen, toevoegen aan de kip in de pan, glazig fruiten.
  • 3

    1 thee- of eetlepel currypasta toevoegen aan het ui en vlees mengsel in de pan. Roeren en verder aanbakken.
  • 4

    1 of 2 blikjes kokosmelk toevoegen en in laten koken.
  • 5

    Salade maken, rijst afgieten en verder laten stomen.
  • 6

    Twee minuten voordat het eten op tafel geserveerd wordt de voorgesneden Thaise groenten toevoegen aan het mengsel in de pan. Op hoog vuur terug aan de kook brengen en uit de pan halen 15 tellen voordat je denkt dat het zo wel kan. De groenten moeten nog net niet gaar zijn!
  • NB: Gebruik liefst een potje Chef's Choice (product of Thailand). Bij een nieuw potje: open potje haal gesealde plastic zakje met inhoud er uit, knip hoekje open, en wrijf de inhoud terug in het potje. Na gebruik bewaren in de koelkast. Blijft tijdenlang goed. NB2: Een klein beetje curry pasta heeft al veel pit. Meer is ook lekker, maar op eigen risico.
Laat reactieformulier zien