Kip Curry

Ingrediënten

  • 500 gram kip (filet of dijen)
  • perpe en zout
  • 250 gram tomaten
  • 250 gram uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 á 2 cmtr gemberwortel, gehakt
  • boter
  • 2 zwarte cardamon peulen
  • 3 kruidnagels
  • 1 stuk kaneel
  • 1/2 theelepel geelwortelpoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels korianderpoeder
  •  chilipoeder (of sambal) naar keuze
  • om op smaak te brengen: maggi en/of een bouillon blokje
er bij:
  • een groen salade
  • gekookte witte rijst

Bereiding

Rijst opzetten, en gaar koken/stomen. Meteen een stevige braad of stoofpan op het vuur zetten, klontje boter / scheutje olie er in doen en opwarmen.
Vlees in blokjes snijden, peper en zout er over doen, en in de pan aanbraden. Uien en gember schillen en in stukjes snipperen, toevoegen aan de pan, glazig fruiten. Tomaten in stukjes snijden en er bij doen, samem met de knoflook, cardamon, kruidnagel kaneel. komijn en koriander.
Goed dor elkaar roeren en op aacht vuur laten aan stoven zo'n 10 minuten.
Water (of bouillon) erbij tot alles onder staat, en met deksel schuin op de pan verder laten sudderen. Doe extra water erbij asl het drook dreigt te koken. Laat het een 3 kwartier sudderen.

Bereidingstijd

Ruim een uur.

rijst, Azië, kip

  • Hits: 425