Kip Curry

-
Kip Curry
-
keuken
India -
bereidingstijd
ruim 60 minuten -
genoeg voor
4 personen
Ingrediƫnten
-
500 gram kip (filet of dijen)
-
peper en zout
-
250 gram tomaten
-
250 gram uien
-
3 tenen knoflook
-
1 Ć” 2 cmtr gemberwortel gehakt
-
boter
-
2 zwarte cardamon peulen
-
3 kruidnagels
-
1 stuk kaneel
-
1/2 theelepel geelwortelpoeder
-
2 theelepels gemalen komijn
-
2 theelepels korianderpoeder
-
chilipoeder (of sambal) naar keuze
-
om op smaak te brengen: maggi en/of een bouillon blokje
Er bij
een groen salade
gekookte witte rijst
Bereiding
-
1
Rijst opzetten, en gaar koken/stomen. Meteen een stevige braad of stoofpan op het vuur zetten, klontje boter / scheutje olie er in doen en opwarmen. -
2
Vlees in blokjes snijden, peper en zout er over doen, en in de pan aanbraden. -
3
Uien en gember schillen en in stukjes snipperen, toevoegen aan de pan, glazig fruiten. -
4
Tomaten in stukjes snijden en er bij doen, samen met de knoflook, cardamon, kruidnagel kaneel. komijn en koriander. -
5
Goed door elkaar roeren en op zacht vuur laten aan stoven zo'n 10 minuten. Voeg daarna water (of bouillon) toe tot alles onder staat, en laat de curry met het deksel schuin op de pan verder sudderen. Doe extra water erbij als het droog dreigt te koken. -
6
Laat het nog zo'n 3 kwartier sudderen.
Vergelijkbare recepten
Mijn reacties
Abonneren
RSS