Babi Ketjap

Bereiding

  • 1

    Rijst opzetten, en gaar koken/stomen. Meteen een stevige braad of stoofpan op het vuur zetten, klontje boter / scheutje olie er in doen en opwarmen.
  • 2

    Vlees in blokjes snijden, peper en zout er over doen, en in de pan aanbraden. Uien en gember schillen en in stukjes snipperen, toevoegen aan de pan, glazig fruiten.
  • 3

    Sambal oelek toevoegen in de pan. Roeren en verder bakken.
  • 3

    Voeg nu de knoflook toe, en even later de andere ingrediƫnten: de citroen, de suikerstroop en de ketjap. Voeg zoveel water toe dat het vlees ruim onder staat.
  • 4

    Laat nu minstens 40 minuten sudderen met het deksel op de pan. Hoe langer hoe lekkerder. Als je wilt gaan opdienen, kook dan de saus in tot die licht stroperig is.

Vergelijkbare recepten