Babi Ketjap

-
keuken
Indonesisch -
type gerecht
Hoofdgerecht -
bereidingstijd
40 minuten + 40 minuten stoven -
genoeg voor
4 personen
Ingrediƫnten
-
500 gram hamlappen of mager varkensvlees
-
peper en zout
-
1 eetlepel sambal oelek
-
4 uien middelgroot
-
2 tenen knoflook
-
2,5 cmtr gemberwortel
-
gehakt
-
boter of olie
-
sap van 1 citroen
-
citroenrasp zeer klein gesneden
-
3 eetlepels ketjap
-
1 eetlepel palmsuikerstroop (Goela Djawa)
-
om op smaak te brengen: maggi en/of een bouillon blokje
Er bij
atjar
kokommer in zoete azijn
gemengde salade met gadogado saus
sambal goreng boontjes
Bereiding
-
1
Rijst opzetten, en gaar koken/stomen. Meteen een stevige braad of stoofpan op het vuur zetten, klontje boter / scheutje olie er in doen en opwarmen. -
2
Vlees in blokjes snijden, peper en zout er over doen, en in de pan aanbraden. Uien en gember schillen en in stukjes snipperen, toevoegen aan de pan, glazig fruiten. -
3
Sambal oelek toevoegen in de pan. Roeren en verder bakken. -
3
Voeg nu de knoflook toe, en even later de andere ingrediƫnten: de citroen, de suikerstroop en de ketjap. Voeg zoveel water toe dat het vlees ruim onder staat. -
4
Laat nu minstens 40 minuten sudderen met het deksel op de pan. Hoe langer hoe lekkerder. Als je wilt gaan opdienen, kook dan de saus in tot die licht stroperig is.
Vergelijkbare recepten
Mijn reacties
Abonneren
RSS