Griekse gehaktballetjes

-
Photo by netograph .capture on Unsplash
-
keuken
Grieks -
type gerecht
Hoofdgerecht -
bereidingstijd
45 minuten -
genoeg voor
4 personen
Ingrediƫnten
-
1 niet te grote ui
-
300 gram rundergehakt
-
1 ei
-
oregano, 1 tlp
-
paprikapoeder, 1/2 tlp
-
kaneelpoeder, 1/4 tlp
-
1 klein blikje tomatenpuree
-
paneermeel of panko, 3 elp
-
zout & peper
-
knoflooktenen, 2 udkn
-
peterselie, 6 takjes
-
munt, 3 takjes
-
bloem, paar elp
-
goede olijfolie, 4 elp
Er bij
een griekse salade - Feta!
korstig stokbrood
Bereiding
-
1
Ui fijnsnijden en snipperen. -
2
gehakt mengen met het ei, de ui & de kruiden -
3
knoflook persen en toevoegen aan het mengsel -
4
peterselie en munt fijnsnijden en toevoegen aan het mengsel -
5
het gehaktmengsel nog een keer goed kneden zodat alle ingrediƫnten goed gemengd zijn -
6
in een kommetje de bloem doen -
7
in een braad of koekenpan de olie verhitten -
7
met de hand ballen van het gehakt maken en die door de bloem rollen -
8
de ballen aanbraden en in een ruim half uur helemaal gaar stoven -
9
voeg eventueel aan het eind tomaten struif en/of sambal en een beetje water toe -
10
serveren in een grote schaal met de jus over de ballen
Vergelijkbare recepten
Mijn reacties
Abonneren
RSS