Poulet à la Marengo

-
keuken
Frans -
type gerecht
Hoofdgerecht -
bereidingstijd
ruim 1 uur -
genoeg voor
4 personen
Ingrediënten
-
kipfilet
-
peper & zout
-
boter en olijfolie
-
3 kleinere uien
-
2 tenen knoflook geperst
-
5 dl witte wijn
-
1 klein blikje tomatenpuree
-
een goed glas madeira
-
een doosje champignons (250 gram)
-
peterselie
-
een handje groene olijven
-
een eetlepel bloem
-
bouillon (blokje)
-
basilicum
Er bij
pasta (macaroni)
sperziebonen
gemengde sla
Bereiding
-
1
Brak de kipfilete in een scheut olijfolie met een lepel boter. -
2
Doe de gesneden ui en later de geperste knoflook erbij. -
3
Voeg de tomaten(puree) er aan toe, en bak de puree licht aan. -
4
Strooi bloem over het geheel. Laat de bloem een paar minuten gaar bakken en voeg dan de bouillon, de wijn en de Madeira toe. -
5
Laat dit aan de kook komen, en voeg dan de champignons toe, en iets later de olijven. -
6
Nog zo'n 20 minuten door laten koken op een zacht vuur.
Vergelijkbare recepten
Mijn reacties
Abonneren
RSS