Skip to main content

Salade Niçoise

Bereiding

  • 1

    Aardappels schillen en gaar koken: gebruik een aardappel van goede kwaliteit.
  • 2

    Vis uit blik halen, graat en vel verwijderen indien nodig, en laten uitlekken in een zeef.
  • 3

    Sperziebonen afhalen, wassen en op het vuur zetten. De eieren op het vuur zetten en hardkoken.
  • 4

    Sla demonteren tot bladeren, die wassen en drogen en er een grote schaal mee bedekken.
  • 5

    Groene paprika wassen en in dunnen reepjes snijden.. Tomaten in schijven snijden.
  • 6

    De vis, tomaten en paprika op de slabodem leggen in afwachting van de aardappelen en de bonen.
  • 7

    Aardappelen en bonen afgieten en laten afkoelen tot hooguit half warm.
  • 8

    Aardappelen in schijven doen en op de schaal leggen, de sperziebonen erbij doen.
  • 9

    Ingrediënten van de dressing bij elkaar doen, en er een sausje van kloppen.
  • 10

    Eieren, ansjovisfilets en olijven toevoegen, en de saus over de schaal lepelen en een half uur laten intrekken.
Laat reactieformulier zien