Salade Niçoise

-
Salade Niçoise
© auteur
-
keuken
Frankrijk -
type gerecht
Hoofdgerecht -
bereidingstijd
Drie kwartier, plus een half uur. -
genoeg voor
4 personen
Ingrediënten
-
een blikje zalm of tonijn
-
een paar gekookte aardappelen
-
stevige sla: ijsberg- of bindsla doen het goed
-
3 tomaten
-
in achten 1 groene paprika
-
2 hardgekookte eieren
-
een half pond sperziebonen
-
ansjovis filets
-
zwarte olijven
-
voor de dressing: een kleine ui half of een sjalot, zeer fijngehakt 2 tenen knoflook, uitgeperst6 eetlepels olijfolie3 eetlepels azijneen klein handje gehakte peterseliebasilicum en thijmpeper en zout
Er bij
een stuk stokbrood met boter
Bereiding
-
1
Aardappels schillen en gaar koken: gebruik een aardappel van goede kwaliteit. -
2
Vis uit blik halen, graat en vel verwijderen indien nodig, en laten uitlekken in een zeef. -
3
Sperziebonen afhalen, wassen en op het vuur zetten. De eieren op het vuur zetten en hardkoken. -
4
Sla demonteren tot bladeren, die wassen en drogen en er een grote schaal mee bedekken. -
5
Groene paprika wassen en in dunnen reepjes snijden.. Tomaten in schijven snijden. -
6
De vis, tomaten en paprika op de slabodem leggen in afwachting van de aardappelen en de bonen. -
7
Aardappelen en bonen afgieten en laten afkoelen tot hooguit half warm. -
8
Aardappelen in schijven doen en op de schaal leggen, de sperziebonen erbij doen. -
9
Ingrediënten van de dressing bij elkaar doen, en er een sausje van kloppen. -
10
Eieren, ansjovisfilets en olijven toevoegen, en de saus over de schaal lepelen en een half uur laten intrekken.
- Aardappels schillen en gaar koken: gebruik een aardappel van goede kwaliteit.
- Vis uit blik halen, graat en vel verwijderen indien nodig, en laten uitlekken in een zeef.
- Sperziebonen afhalen, wassen en op het vuur zetten. De eieren op het vuur zetten en hardkoken.
- Sla demonteren tot bladeren, die wassen en drogen en er een grote schaal mee bedekken.
- Groene paprika wassen en in dunnen reepjes snijden.. Tomaten in schijven snijden.
- De vis, tomaten en paprika op de slabodem leggen in afwachting van de aardappelen en de bonen.
- Aardappelen en bonen afgieten en laten afkoelen tot hooguit half warm. Aardappelen in schijven doen en op de schaal leggen, de sperziebonen erbij doen.
- Ingrediënten van de dressing bij elkaar doen, en er een sausje van kloppen.
- Eieren, ansjovisfilets en olijven toevoegen, en de saus over de schaal lepelen en een half uur laten intrekken.
Vergelijkbare recepten
Mijn reacties
Abonneren
RSS