Salade Niçoise
-
Salade Niçoise
© auteur
-
keuken
Frankrijk -
type gerecht
Hoofdgerecht -
bereidingstijd
Drie kwartier, plus een half uur. -
genoeg voor
4 personen
Ingrediënten
-
een blikje zalm of tonijn
-
een paar gekookte aardappelen
-
stevige sla: ijsberg- of bindsla doen het goed
-
3 tomaten
-
in achten 1 groene paprika
-
2 hardgekookte eieren
-
een half pond sperziebonen
-
ansjovis filets
-
zwarte olijven
-
voor de dressing:
- een kleine ui half of een sjalot, zeer fijngehakt
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels azijn
- een klein handje gehakte peterselie
- basilicum en thijm
- peper en zout
Er bij
een stuk stokbrood met boter
Bereiding
-
1
Aardappels schillen en gaar koken: gebruik een aardappel van goede kwaliteit. -
2
Vis uit blik halen, graat en vel verwijderen indien nodig, en laten uitlekken in een zeef. -
3
Sperziebonen afhalen, wassen en op het vuur zetten. De eieren op het vuur zetten en hardkoken. -
4
Sla demonteren tot bladeren, die wassen en drogen en er een grote schaal mee bedekken. -
5
Groene paprika wassen en in dunnen reepjes snijden.. Tomaten in schijven snijden. -
6
De vis, tomaten en paprika op de slabodem leggen in afwachting van de aardappelen en de bonen. -
7
Aardappelen en bonen afgieten en laten afkoelen tot hooguit half warm. -
8
Aardappelen in schijven doen en op de schaal leggen, de sperziebonen erbij doen. -
9
Ingrediënten van de dressing bij elkaar doen, en er een sausje van kloppen. -
10
Eieren, ansjovisfilets en olijven toevoegen, en de saus over de schaal lepelen en een half uur laten intrekken.
Mijn reacties
Abonneren
RSS